BIZNIS_info // kompanija PAYONEER, stručnjak za ONLINE SHOPPING kreće u novu poslovnu avanturu

  Payoneer Inc., globalna platforma za plaćanje i podršku trgovini koja pomaže rast milijuna digitalnih firmi širom svijeta, i FTAC Olympus Acquisition Corp. (NASDAQ:FTOCU), kompanija koja se bavi preuzimanjima u posebne svrhe, objavile su da su sklopile završni sporazum i plan reorganizacije.

  payoneer public banner 

  Po završetku reorganizacije, novoformirana holding kompanija će biti preimenovana u Payoneer Global Inc. i kombinirana kompanija će poslovati kao Payoneer, američko javno dioničarsko društvo. Prema trenutnim procjenama, očekuje se da vrijednost ove kompanije dosegne oko 3,3 milijarde dolara.

  Menadžerski tim Payoneera će nastaviti voditi kompaniju. Payoneer podržavaju investicije kompanija TCV, Susquehanna Growth Equity (SGE), Viola Ventures, Wellington Management, Nyca Partners, Temasek i drugih.

  Misija Payoneera je demokratizirati pristup financijskim uslugama i podstaknuti rast digitalnih firmi svih veličina iz cijelog svijeta.

  Payoneer je osnovan s idejom da tehnologija i internet transformiraju trgovinu i omogućavaju svima na svakom mjestu razvijati i proširiti digitalno poslovanje.

  U proteklih 15 godina Payoneer je razvio širok ekosistem koji povezuje tržišta, prodavače, freelancere, gig radnike, proizvođače, banke, dobavljače, kupce i druge u jednu integriranu globalnu platformu. Payoneerova sigurna, regulirana platforma nudi globalni, viševalutni račun firmama svih veličina koja im omogućava da plaćaju i budu plaćeni na globalnom nivou isto tako lako kao na lokalnom.

  Oslanjajući se na relevantan brand koji uvažavaju i kome vjeruju firme širom svijeta, Payoneer je proširio svoje usluge u cilju osnaživanja rasta firmi na globalnom nivou. Payoneer usluge obuhvaćaju: tržišna plaćanja, B2B izlazne/ulazne račune, trgovačke usluge, obrtni kapital i rizik i usklađenost.