Otvorena izložba FACES, PLACES, SPACES // stylish ekipa virtualne izložbe u Galeriji Kranjčar

  Izložba 'Faces, Places, Spaces' – autorski projekt PRiredba studija i fotografa Johna Pavlisha otvorena je sinoć u Galeriji Kranjčar na samu godišnjicu virtualnog izdanja, usred prvog lockdowna. Traje do 21. travnja.

  postav 5

  - Ova me izložba kada sam je pri put vidjela, još u radnoj verziji, podsjetila na kultnu knjigu staru preko 200 godina (iz 1794.) „Putovanje po mojoj sobi” Xaviera de Maistre, a u kojoj se autor na neki način kreće, putuje i osvaja nova prostranstva nikada ne odlazeći iz svoje sobe. Baš kao i mi ovih dana – izjavila je Vlatka Kolarović, urednica na HRT-u.

  Farmacia tim i Pavlish

  John Pavlish i Farmacia tim

  - Riječ je o paradoksu suvremenog doba, no njega smo osjećali i prije ove globalne karantene. Jer, vjerujem da smo se svi mnogo puta pitali je li se dogodilo išta izvan naših pametnih telefona i medija, jesmo li igdje bili ako to nismo i snimili, i postoji li ikakva stvarnost osim one medijski posredovane. U tom virtualnom arhipelagu kojemu i sada svjedočimo, događa se neki novi život, interaktivne samoće, koje evo ponekad srećom dobivaju i svoj umjetničku formu kao što je ova jedinstvena izložba i ovo naše večerašnje okupljanje – zaključila je Kolarović.

  postav 4

  - Fotografije su nastale putem video poziva, a Pavlish je iskoristio mobilni uređaj glumica kao sredstvo kako bi svojim foto aparatom uspio zabilježiti sliku na svom računalu. Autor je kompozicijski u svaku fotografiju uklopio i dio zaslona svoga računala te tako upotpunio proces nastajanja svake fotografije, smještajući fotografiju glumice u okvir medija komunikacije . objavila je Priredba.

  Petra Kurtela
  Petra Kurtela

   

  Glumice Iva Mihalić, Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Leona Paraminski, Petra Kurtela, Tena Nemet Brankov, Tara Thaller, Judita Franković Brdar i Lana Barić pozirale su u intimi vlastitoga doma.

  Prijatelji projekta: Galerija Kranjčar, MAJC, Dermalogica, Ghetaldus, Farmacia, Belvedere i Miva galerija vina.

  Ana Vela

  Ana Vela

  John Pavlish 2

  John Pavlish

  Ivana Antunovic Jovic

  Ivana Antunović Jović

  Ana Josipovic

  Ana Josipović

  Marko Banjavcic Romana Dugandzija

  Marko Banjavčić i Romana Dugandžija

  Matea Rozina Niksic

  Matea Rozina Nikšić

  Ivana Pavic

  Ivana Pavić

  Iva Mihalic

  Iva Mihalić

  Judita Frankovic Brdar

  Judita Franković Brdar