EXHIBITION // Otvorena pop up izložba berlinske Galerije SOCIÉTÉ

  Zagrebački Dežmanov prolaz ugostio je pop up izložbu berlinske galerije Société, koja je u metropoli predstavila 12 odabranih radova umjetnika iz cijelog svijeta: Trisha Baga, Petra Cortrighta, Kaspar Müller, Jeanette Mundt, Bunny Rogers, Timur Si-Qin, Ned Vena, Lu Yang.

  ND4 9038

  - Umjetnici iz Société u svojim se radovima dotiču odnosa između kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti u eri koja je visoko premrežena tehnologijom. Ovaj okvir postao je široko rasprostranjen na polju suvremene umjetnosti i umjetnika koji nude važne perspektive o tim pitanjima – dobivaju sve veću pažnju međunarodne publike i institucija – objavljeno je povodom otvorenja.

  ND4 9045

  Berlinska galerija Société djeluje na području Europe, Amerike i Azije čiji umjetnici, izložbe i publikacije uživaju međunarodni ugled. S radom je započela 2008. godine i u međuvremenu postaje jedno od najprogresivnijih imena u svijetu suvremene umjetnosti te sudjeluje na Art Baselu, Art Basel Miami Beachu, Art Basel Hong Kongu, Frieze u Londonu, Frieze u New Yorku, Independent u New Yorku, Independent u Brusselsu , Art Cologneu, Art Brusselsu, Gallery Weekendu Berlin, abc Berlinu i na mnogim drugim lokacijama.

  Većina galerijskih umjetnika svoju prvu samostalnu izložbu imali su baš u Société, a od tad ih se moglo vidjeti u galerijama i muzejima kao što su New Museum NY, Whitney Museum, Museum of Modern Art NY, Pirelli Hangar Bicocca Milan, Hamburger Bohnhof Berlin, Musée d’Art Moderne Paris, KW Institute for Contemporary Art, Berlin i mnogim drugima.

  Izložba se može razgledati svaki dan uz stručno vodstvo voditelja galerije od 12 do 22 sata do nedjelje 11.listopada na adresi Dežmanova 1, a ulaz je slobodan.

  ND4 9041ND4 9054ND4 9065ND4 9088ND4 9094ND4 9561