Izložba Muzeja za umjetnost i obrt o povijesti NAMJEŠTAJA gostuje u Virovitici

  Prošlogodišnja izložbena uspješnica Muzeja za umjetnost i obrt o povijesti industrijskog i dizajnerskog namještaja Između htijenja i realnosti – industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945. – 1990. ove godine gostuje u Gradskom muzeju Virovitica smještenom u Dvorcu Pejačević u Virovitici.

  Dvorac Pejacevic Virovitica GMV 2

  Izložba se otvara 25. lipnja i ostaje otvorena do 13. rujna 2020. Istoimenu izložbu koja donosi pregled produkcije industrije namještaja u Hrvatskoj poslije 1945. zaključno do 1990-ih godina s asortimanom najznačajnijih tvornica tog razdoblja: TVIN Virovitica, Mundus - Florijan Bobić iz Varaždina, Mobilia - Ivo Marinković iz Osijeka, zagrebačkih tvornica Marko Šavrić i Jadran, DIP Novoselec, Oriolik iz Oriovca, Goranprodukt iz Čabra, Hrast iz Čakovca, Papuk iz Pakraca, DI Vrbovsko i drugih, prošle je godine u samo mjesec i pol dana u Muzeju za umjetnost i obrt posjetilo više od 5 000 ljudi.

  Dvorac Pejacevic Virovitica GMV 2

  Izložba, kojoj je kustosica dr. sc. Vanja Brdar Mustapić voditeljica Zbirke namještaja iz MUO, a autorica likovnog postava i vizualnog dizajnerica Ksenija Jurinec, zbog svoje je atraktivnosti i zanimljivosti u listopadu prošle godine u cijelosti bila prezentirana na Međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta na Zagrebačkom velesajmu. Ove će godine u njoj moći uživati stanovnici Grada Virovitice.

   Dvorac Pejacevic Virovitica GMV 2