Proteinska pizza, po sastavu tijesta slična je originalnom proteinskom večernjem kruhu, omogućuje konzumentima visoki udio proteina (cca. 27%) te istodobno vrlo nizak udio ugljikohidrata (cca. 5%). Uz visoki udio Omega-3 masnih kiselina te visoko obogaćena vlaknima, proteinska pizza idealan je prehrambeni proizvod koji pizzu svrstava u kategoriju poželjne hrane.
Proteinsko pizza tijesto sastoji se od vode, proteina (pšenični proteini, proteini soje i boba), sojine prekrupe, smeđih i žutih lanenih sjemenki, sjemenki suncokreta, sojinog brašna, cjelovitog pšeničnog brašna, pšeničnih mekinja, jabučnih vlakana, kvasca, sezama, soli, prženog ječmenog slanog brašna, emulgatora sojinog lecitina, regulatora kiselosti i natrijevog dijacetata. Proteinska pizza može se kušati kao i tijesto kupiti u pizzerijama Gušti u Zadru te vrlo skoro i diljem Hrvatske.