Slatka Korčula prava je poslastica: u toj se predivno opremljenoj knjižici kriju stari, autohtoni recepti korčulanskih nona, a sve je to fino upakirala autorica Franica Tasovac. Knjiga je predstavljena sinoć u zagrebačkom Velvetu, uz, naravno, te nezaboravne delicije! Korčulanske slastice iz kućne radinosti autoričine obitelji imaju svoje priče i prigode, a ova knjiga želja je da se kroz kulinarstvo sačuva važan dio hrvatske kulturne baštine i tradicije te zabilježe sjećanja na slatke delicije stare Korčule.
Knjiga Slatka Korčula svakako će postati novi korčulanski suvenir, ali i odlična turistička promidžba otoka i prilika da i mnogim gostima otoka, ali i svim zaljubljenicima u dobru hranu predstavi ono najbolje od korčulanskih slastica. Knjiga je opremljena kvalitetnim fotografijama, prevedena je i engleski jezik, a dizajn naslovnice i ilustracije potpisuje poznata grafička dizajnerica Tonka Lujanac.
Autorica Slatke Korčule Franica Tasovac i grafička dizajnerica Tonka Lujanac
Mnogobrojni uzvanici uživali su u 15 vrsta slastica iz slatke kuharice, u Pošipu i Malom Plavcu, korčulanskoj rakiji od rogača,oraha, bosiljka,limuna, domaćem korčulankom soku od ljekovitog bilja, šipka, limuna, a svi proizvodi nastali su u domaćoj, originalnoj i posebno osmišljenoj recepturi obitelji Franice Tasovac.
Autorica je kroz ovu knjigu ne samo oživjela stare recepte nego i pokrenula svojevrsni trend koji je izazvao veliki interes svih korčulana, ali i javnosti koja će od sada Korčulu doživljavati kroz prizmu prekrasnog otoka s nezaboravnim slatkim mogućnostima.
Foto: John Pavlish
Modna dizajnerica Loredana Bahorić i Ana Petričić Gojanović iz PRiredbe