- U mikseru pomiješajte pulpu od dva zrela manga zajedno sa sokom i naribanom koricom dvije do tri limete da biste dobili ujednačenu smjesu. Dodajte dvije-tri žlice šećera u prahu, tj. zasladite po želji, pa dobro promiješajte. Umakom možete preliti voće, sladoled, palačinke i druge slastice - predlaže simpatični kuhar Jamie Oliver čiji magazin odnedavno možete na kioscima pronaći i na hrvatskom jeziku.
Foto: jamieoliver.com
Magazin će izlaziti dvomjesečno, na 116 stranica, po cijeni od 20 kuna. U prvom broju časopisa potražite recepte za jela s curryjem, specijalitete od patlidžana, talijanske delicije, poslastice od karamele i orašastih plodova, ali i jela od mesa. Nadahnuti slikovito dočaranom atmosferom Modene, planirajte putovanje u taj prelijepi grad na sjeveru Italije i isprobajte barem djelić njegove nevjerojatne gastronomske ponude. Osim toga, naučite ponešto o bundevi, kraljici sezone i svladajte brojne tehnike i trikove koji će vam olakšati pripremu jela.