FOOD MAJSTORICA // bez pečenja, ide u frižider - čokoladna salama od keksa

    Nema lakšeg kolača. Osim što je dekorativan, odličnog je okusa. Natrgani keksi salami daju dodatni volumen i savršen izgled.

    keksi

    Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica

    Sastojci: 500g keksa petit beuerra, 200ml mlijeka, 100 šećera, 5 ml ruma, 150g masla, + 2 žlice kakaa.

    Smrvite petit beurre kekse rukom u posudu. U zdjelu na vatri otopite maslo u mlijeku. Dodati rum, šećer i kakao. Dok je još toplo preliti po keksima. Dobro promiješati žlicom. Na prozirnu foliju istresti smjesu u obliku rolade, stisnuti i zamotati i zategnuti s obje strane.

    Staviti pola sata u frižider, a potom 2 sata u zamrzivač. Omotati foliju, narezati i ukrasiti po želji. I to je to! Dobar tek želim!

    keksi4