FOOD MAJSTORICA // ako si u potrazi za slasticom koja će te zasladiti i uljepšati stol, onda je kuglof pravo rješenje

    Zbog neodoljivog oblika koje duguje specifičnom kalupu, kuglof zaslužuje biti na blagdanskom stolu…, a kako se bliži Uskrs, ja sam već u pripremama.

    Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA

    kuglof33

    Dakle, za savršeni kuglof predlažem:

    Sastojci: 4jaja, 250 g šećera, 200 ml mlijeka, 200 ml ulja, 250 g brašna, prašak za pecivo

    1 Odvojiti žumanjke od bjelanjaka

    2 Bjelanjke smiksati u čvrsti snijeg

    3 Žumanjke smiksati sa šećerom dok se ne rastopi. Zatim dodati mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo.

    4 Žlicom dodavati pomalo bjelanjke u smjesu i lagano miješati. Na kraju dodati komadiće čokolade po izboru

    5 Pećnicu zagrijati na 180°C. Kalup za kuglof premazati rastopljenim maslom, izliti smjesu i peć oko 30 minuta

    I to je to. Dobar tek želim!

    kuglof323

    kuglof2