ART_food // umjetnička GASTRO scena dobila je splitsko POJAČANJE

    - Glavni chef novog restorana ZOI, smještenog u Dioklecijanovoj palači, je Marko Rajilić, umjetnik u duši. Njegova mala remek-djela su njegov izričaj, izričaj njegove regije, prelijepog grada Splita, istoka i zapada – objavljeno je povodom otvorenja ovog art-food restorana.

    Chef Marko Rajilić


    Chef Marko Rajilić
    - Ponuda u restoranu nadahnuta je raznolikošću mediteranske kuhinje i njezinoj bogatoj povijesti, a gastronomija je mozaik mnogih izvora, od Libanona do Grčke, od Italije do Francuske i Balkana. Doživljaj je to mješavine kultura, fuzija nespojivih kuhinja. Na meniju se mogu pronaći delicije poput junećeg jezika s datuljama, dimljene gibanice, janjećih kotleta s musakom i manti paste. S vinskom kartom od ukupno 84 vrhunska vina, pokrivena je većina svjetskih vinskih regija, dok se u isto vrijeme zadržava pristranost prema Hrvatskoj i susjednima regijama – istaknuo je chef Marko Rajilić. 


    Riječ ZOI dolazi od grčke riječi za život, a odnosi se na kraljeve, vojnike, trgovce, robove i sve koji su ostavili svoj trag te na taj način oblikovali život grada Splita.

    Dizajn interijera potpisuje studio Stairwell&Loft.

    Foto: Duško Vlaović

    Chef Marko Rajilić

    Chef Marko RajilićChef Marko RajilićChef Marko RajilićChef Marko RajilićChef Marko RajilićChef Marko Rajilić