Veličina fonta: +

    D life / totalno savršeni #gastrovikend u @ SLO / terme Krka, Šmarjevo, Sevnica... + Philips steamer, Hoegl čizmice, Essence lip balm...

    U Šmarješkim toplicama ovo dolje ćete dobiti na tanjur u sklopu detox ili programa mršavljenja - dragi Goga i Milan vodili su nas na još jedno divno putovanje, ovoga puta bili smo negdje prek puta Kumrovca:D. Nego, da, dakle, ova ribica i popratni sadržaj bili su nam ručak, što nam se činilo poput male bebe bebice naspram onoga kaj smo sve jeli i degustirali dan prije... Delicije samo takve, a složene na tanjur da ti pamet stane. I vadiš mob i naravno fotkaš. I ono staviš na Instagram i tagaš s #foodporn. I onda kad obrađuješ fotke, želudac ti krulji.

    Bila na savršenom gurmanskom vikendu @ SLO: Dubravka Prpić Znaor, glavna urednica ITgirl.hr

    SLO TERME KRKA SMARJESKE TOPLICE 1

    Mogla bih ovo stvarno svaki dan jest, prije toga je bila divna bućina juha a nakon toga (e to je mimo detox programa, desert) pita od jabuke sa sladoledom od vanilije. To jutro, bila je subota, išla sam trčati. Bili smo u Sloveniji od četvrtka i već u subotu sam fakat jedva čekala da se malo rastrčim i to di god. A sva sreća pa Smarješke toplice u blizini imaju šumu, označene su trase, ima kao za lagani kros kroz puteljke...

    SLO TERME KRKA SMARJESKE TOPLICE 2

     I najednom - izvor. Je li ovo na fotki dolje izvor? Ja mislim da je. Mislim, tak zgleda, ono najednom se stvori potok. Nikad još nisam vidjela izvor, baš fora.

    SLO TERME KRKA SMARJESKE TOPLICE 3

    Nakon doručka - maznuli smo pečena jaja, šunku, kruh, kavicu i paradajz. Prije treninga:D Ta pečena jaja me uvijek podsjete na britanski doručak ono... jaja, kobasa, grah... Iskreno, malo mi se ne da ujutro peč jaja, iako ih obožavam na sve načine... al mi se čini da to uoopće nije loše. Kad se dobro najedem ujutro skroz je druga priča tijekom dana. A kad ne stignem ujutro jest, sve je nekak naopačke. Ma, treba stvarno se potrudit (i dić 20 min ranije jaaaooo:))))

    SLO TERME KRKA SMARJESKE TOPLICE 5

     A kak sam tak speglana? Uzela sam na put philips steamer jer mi se, kad sam cijeli dan u koferu, sve skup zgužva. Svake noći smo spavali na drugom mjestu pa su mi stvari cijeli dan natrpane. Onda mi majice zgledaju ko žlundre. On mi je must have i za inače (baš nekak mrzim peglanje) pa kad mi se žuri, a to je uvijek, onda mi steamer pomogne u 5 minuta:D.

    putovanje philips

     I sad krećemo... ovo dolje je pivoteka Bizeljsko, imaju sve na metar! To je mjera: metar pive, metar juhe, metar klope...

    SLO BIZELJSKO2

    Ovak dolje zgleda metar pive. Naravno, metar ne uzima jedna osoba, to je super mjera recimo za njih 4 možda il kak već imate kapacitete:)))

    SLO PIV BIZELJSKO 1

    Evo i metar juhe, i dolje glavnog jela... Ovaj dolje s mesom i grah salatom i pomfrijem košta 25 eura i mislim da se troje judi može ful najest. A ak bute uz pivu onak da se nekaj pojede onda i četvero... A tu je i metar deserta, imaju domaću štrudlu, kolač od kestena i čokse i tak... uf. Nego, imaju fora stol: kad naručite metar nečega onda konobar uzme dio stola, gornji dio, jednu liniju i odnese ju. Ne ne ostane rupa već samo niži nivo stola. I onda se vrati, na tome je hrana i jednostavno ugradi taj dio u stol. Oduševilo me! Mogli bismo tak doma... ko neki smart kuhinjski stol.

    SLO BIZELJSKO3

    Dvorac Sevnica - neki velki špigl... jao imam foto bombing!

    SLO DVORAC SEVNICA

    Dole fotke u i oko dvorca. Ima neka žaba koja strši iz vodoskoka koji ne radi. Mislim podsjetilo me na onu priču o princu i žabi... kak je ono išlo, poljubila ga neka princeza i žaba se pretvorila u princa? Ili? Jedna od onih bajki koje smo slušali ko klinci. E, mala digresija, sjetila sam se nečega. Dakle, čitam Bruni svake večeri knjigice i tak. I sad ima jedna - bajke za laku noć. Nekih priča se sjećam, poput Pepeljuge, Trnoružice i sličnih a nekih se fakat ne sjećam, eventualno ime. Jedan od njih je Palčić. Dakle taj siroček je jedan od 7 braće koje roditelji ostave u šumi jer nisu imali za hranu. Pa su djecu ostavili u šumi, zaključili su da je to tak najbolje. Ok, čitam ja to Bruni i mislim si wtf. I uglavnom bude svašta pa oni završe kod nekog diva koji oće ubit Palčića i njegovu braću. A div je imao 7 kćeri s krunama na glavi. I Palčić skuži da ih div oće ubit i mazne njegovim kćerima krune i stavi sebi i braći na glave. I div ih ide te večeri sredit i onda misli da su Palčić i braća njegove kćeri, i onda prereže grkljane svojim kćerima umjesto ovima... da baš tak piše. Mislim muka mi je bila kad sam to čitala, čemu to služi za djecu, ne razumijem. Nisam joj to čitala bilo mi nekak sick. Bajka za laku noć? Pa ja nemrem spavat nakon tog...

    SLO DVORAC SEVNICA4

    Ok idemo dalje - ima još super uber klope... dolje ribica, krumpir s brokulom, mjesto radnje: gostiona Šempeter, Bistrica ob Sotli (Sutla).

    SLO GOSTIONA SEMPETER 43

      A sada... ovo je totalni art. Pjenica od kestenja s pekmezom od... ne sjećam se od miline, rastopila sam se. Al kak to oni lijepo slože, ne želiš poremetit taj sklad. A onda ipak, možda da:D

    SLO GOSTIONA SEMPETER55

    Glavno jelo, kestenje opet i to kuhano pa onda, ak sam dobro zapamtila, uvaljano u mast i onda se oni tak stvrdnu pa ogule... plus zelje, meso kopuna i krumpir s vrhnjem:D

    SLO GOSTIONA SEMPETER 5

    Menu.. e da, taj kopun. To je dost fensi jelo, inače kopun je mladi kastrirani pijetao, postoje posebne farme na kojima se uzgajaju. Meso je piletinasto, fino i lagano.  

    SLO GOSTIONA SEMPETER 34

    Posjetili smo i Janeza Isteniča, poznatog slovenskog proizvođača šampanjca i degustirali... ima ogromnu vinariju i jedna vila pored toga di se može prespavat. Stvarno predivno uređeno. 

    SLO ISTENIC

     Zaredalo se njih pet ... a za pregrist tu su bila prepeličja jaja na tostu, škampi i još neke paštetice... baš baš chic:D

    SLO ISTENIC3

      Svaki šampanjac ima foodize koji mu pašu i kad se sve to sljubi onda je to veeeelika uživancija... Naravno, ne popije se cijela čaša šampanjca jer bi se onda čovjek napil:D

    SLO KOD SPLAVARJA

    Te smo večeri išli na klopu kod Splavara, restač u Brežicama. Ovaj desert je prelud. Ima: prvo je na dnu mousse od čokolade, pa je nekaj kremasto od vanilije pa je sladoled od vanilije pa je malo aceta balzamica i bućinog ulja. Savršeno apsolutno. Moj favorit.

      SLO KOD SPLAVARJA2

    Mesina, plus rolice od heljdinog brašna sa sirom. Aha. Totalno. 

    SLO KOD SPLAVARJA 4

    Idemo naopačke, ovo gore je bilo predjelo... ribica na tostu, sve zaliveno maslinovim:)))

    SLO KOZOLAC

     Onda smo bili na prezentaciji takozvanog kozolca - to je sad kao muzej njihovih tradicionalnih predmeta, kao neka lifestyle galerija, kak se nekad živjelo... a bome danas sve to zgleda čudesno.... zamisli, ovo lijevo gore je kada na drva i to je bila fensi kada, nisu je svi imali. Onda desno preuređena dječja kolica, al baza je ostala ista... danas mogu zamislit neku hipster mamu kak fura dete u tom! A gore lijevo - mikser! Hahaha još uvijek šljaka, vrtiš ovo gore i idee... One čizme su coool. Stare, kožne, vidiš da nemreju propast ni za još sto godina...

    SLO KUNST

    Gore smo jeli u budućem hotelu Kunst, sad se preuređuje i bit će i pivnica u etaži ispod. To je inače familija koja ima gostionu Šempeter, sva im je klopa domaća, fina i stvarno je lijepo slože na tanjuru.

    SLO LISCA

    Pogled... zen.

    SLO LISCA4

    Malo smo bili u šetnji, sjetila sam se Brune u tom trenutku, ona stalno pjeva onu neku - a moj želuček pun kao lončić:))) e to.

    SLO VINSKA KLET MASTNAK

    I opet šampanjci iliti penina kak oni to vele... pratili su nas cijelim putem:)))

    SLO REPNICA PUDVOI

    Pokazali su nam repnicu u seoskom turizmu Pudvoi - to su rupe u zemlji koje su kopali kako bi napravili prirodne hladnjake za repu, otuda ime. To su sad uređeni tuneli, dost veliki, može se čovjek izgubit ak su veći, barem ja... jer je teško orijentirat se kad nemaš ništ osim zida. Zidovi su hladni, pjeskasti, vlažni. Imam osjećaj da bih mogla sa žlicom dalje dubit:)))

    SLO REPNICA PUDVOI2

    Ko luda scena za neki film! Ameri di ste... kad skuže bu snimili novog Bonda u repnici:))) Zamisli Bond kak kiseli repu... kmet, kak oni tam zovu seljake...kaj su mu sve već prišili, ne bi me čudilo.

    SLO REST DEBELUH4

    Predivan restoran Debeluh, jedan od najpoznatijih u Sloveniji, u Brežicama je... onak je sve u šampanjasto-mareličastim tonovima. Interijer je jako ugodan, imaju još jedan njihov odličan šampanjac, Bjana, ovaj rose je dosta slatki, ide uz desert...

    SLO REST DEBELUH BJANA

    Na primjer ovo! To je čudo: ispod je vanilija krema, gore je lisnato ne znam kak složeno da se lako trga i pucketa. Onda je unutra pekmez od borovnica, milina kak se to dobro slaže.

    SLO REST DEBELUH

     

    I konačno nekaj kaj nije za jest: moje nove Högl čizmice. Udobne, taman dobra ravnoteža između špica i pete. Nego imala sam takve jedne, slične, sam kaj sam ih totalno razvalila al nikak da ih bacim kao još ću nosit al su fakat koma:)) I evooo konačno našla slične. Ovo mi je ko da nemam petu tak da su stvarno super za jurnjave po gradu. Gledala sam neke s višljom petom i onak... znam da ih neću nosit jer mi se ne da. Imam nekih cipela u autu a nikak da ih obučem. I onda mi je auto ko skladište, samo mijenjam sezone i cipele jer su sad još uvijek neke ljetne salonke u njima. One crne male lakirane koje se nemreju uništit nikak. I super su za kišu, samo lijepo obrišem i bok.

    CIZME HOEGL

    Tak da... mislim da je ipak bolje uzet nekaj kaj ću nosit. Kaj ne? :D

    ESSENCE LIPS

    Skoro sam zaboravila ovo ubacit, ovaj mali lip balm od Essencea mi je stalno u autu. Svako jutro Bruna i ja se mažemo s tim prije vrtića:))). Super hidratizira usne i može se stavljat bez da se gleda u špigl:D Boja je transparentna al dosta jaka, barem ova i dobro drži.

    Duda

    ALDO VANDINI ~ Sensual Aroma body balsam
    Catrice jesenski noviteti 2015!

    Povezani postovi